Напоследък в практиката за лечение на артрозата навлезе Хиалуроновата киселина. Защо? Какво представлява Хиалуроновата киселина?

Нека Ви разкажем за нея и за ползите от лечението.

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на организма. Молекулата й се състои от модифицирани аминозахари, основната съставка на колагена. Тя се намира във висока концентрация в ставната течност и има отлични смазващи свойства. Хиалуроновата киселина за медицински нужди се извлича от животински продукти или е продукт на биотехнологично производство. По тези причини в много редки случаи могат да бъдат наблюдавани алергични реакции. Това е причината тя да се прилага за лечение на артрозната болест чрез вътреставни инжекции.

Разбрахте какво представлява Хиалуроновата киселина и защо се прилага, сега неща Ви обясним за ползите от лечението с нея.

Както вече казахме Хиалуроновата киселина е естествена съставка на организма и има отлични смазващи свойства. Основното й действие е подобряване на смазването на ставния хрущял и нормализиране на обмяната на веществата в него. В резултат на подобрената функция на засегнатата става е обезболяващия ефект.

Предимството на приложението на хиалуроновата киселина е дългосрочното благоприятно повлияване на болката и подобрението на ставната функция при минимални рискове от алергични и други странични реакции.

Ако имате други въпроси заповядайте за консултация – ще се радваме да Ви отговорим.